Djurgårdens IF Fotboll har flera inspirerande nätverksträffar inplanerade

Nedan kan du läsa Djurgårdens IF Fotbolls rapport som beskriver arbetet mellan April – September 2023.

Vad har ni gjort i er klubb sen senaste rapporten?

 • Under april-juli har det genomförts 2 aktiviteter av årets 5 planerade där nätverket också utökats genom att vi vänt oss till grannföreningar, vänföreningar och Stockholms Fotbollsförbund.
 • Målgruppen kommer utökas till äldre ungdomsspelare då vi tror att det är där som vi kan hitta en kommande generation kvinnliga tränare i fotbollen.

Hur ser era planer ut framåt?

I kommande period fortsätter arbetet med rekrytering till nätverket samtidigt som vi planerar och ska genomföra tre olika träffar. Träffarna kommer vara:

 • Utbildning Ledarskap – Fördjupning i ett område kring ledarskap med en gäst föreläsare och gemensam middag.
 • Padel och middag – Föreläsning, praktisk lektion samt fritt spel följt av middag.
 • Studiebesök IFK Norrköping – Ett dagsbesök i samband med en elitmatch. Presentation av verksamhet, grupparbete internt i nätverket, måltid och match.

Utvärderingen av uppdraget hittills:

 • Rekryteringen till nätverket har varit väldigt svår. Mycket har det att göra med två saker:
  • Planeringen och tidsramen behöver vara mycket tydligare och tidigare. Nu har tidsramen varit snäv.
  • Arbetet med att rekrytera medlemmar till och deltagare måste i princip vara att ringa upp varje potentiell deltagare.
 • Det är svårt att nå igenom bruset på sociala medier och i människors vardag. Vi har bra plattformer att nå ut till många, men trots att vi skickar ut information via sociala medier, mail och nyhetsbrev så får vi inte riktigt fart. Vi tror dock att vi också behöver fortsätta göra saker
 • En försvårande faktor är antalet initiativ runt kvinnor och idrotten just nu. Svenska Fotbollförbundet driver en egen, intresseorganisationer runt idrotten, företag runt idrotten, Stockholms Fotbollförbund via medel till föreningsprojekt och egna centrala initiativ. Det är väldigt svårt att sticka ut i mängden med inspirationsföreläsningar och lite matchbiljetter. Det finns mycket att välja på. Samtidigt har många av våra ledare väldigt, väldigt lite tid. Därför är slutsatsen att vi måste vända oss till ytterligare målgrupp, som tydligt är framtida potentiella elittränare i fotbollen. Vi tänker idrottsstudenter och de äldsta ungdomsspelarna som kanske närmar sig ett val kring sitt fotbollsspelande, där en ledarroll kan vara en väg.

Skriv en kommentar