I IFK Göteborg är rekryteringsfrågan högst på agendan

IFK Göteborg arbetar målmedvetet med att öka jämställdheten i föreningen. Den viktigaste parametern i det arbetet är rekryteringen av kvinnliga ledare och hur den ska genomföras för bästa möjliga utfall.

Under hösten väntar en undersökning där en jämförelse om hur situationen ser ut för kvinnliga respektive manliga ledare i klubben.

Likaså att hitta nya ledare bland unga personer som varit aktiva tidigare, men som av olika anledningar valt att sluta spela själva. Det finns i dag en tradition inom fotbollen att betydligt fler unga pojkar kan se sig själva som blivande tränare än flickor i samma ålder. Hur balansera upp en sådan struktur?

En genomlysning ska dessutom göras av befintliga anställningar/uppdrag, hur man kan locka fler och få dem att skapa en kontinuitet genom att vara kvar längre.

Till en början ska förändringsarbetet ska genom information och samsyn, genom att påverka strukturer och normer som ska landa i hållbara miljöer och bästa möjliga förutsättningar för såväl kvinnor som män som tillsammans ingår i jämställda grupper för exempelvis tränare, ledare eller inom andra befattningar.

Fakta:
Kvinnliga coacher/ledaruppdrag i IFK Göteborg:

Annika Lindstedt –fys/rehab, a-lag dam.
Ida Efraimsson – fys/rehab, a-lag dam.
Moa Pettersson – fotbollstränare, spelarutvecklare, a-lag dam.
Eva Qvistgaard – koordinator, a-lag dam.
Maria Rönnbäck – målvaktstränare, a-lag dam.
Emma Bergentoft – Fys, Pojkar 19.

Skriv en kommentar