IFK Göteborg har rekryterat tre nya kvinnliga ledare!

Nedan kan du läsa IFK Göteborgs rapport som beskriver arbetet mellan Januari–April 2024.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?
– Vi har rekryterat tre kvinnliga ledare till vår Akademi och till IFK Göteborg i Samhället. 
– Spelare från vårt damlag har medverkat som ledare under våra camper vilket varit mycket uppskattat.
– Ett samarbete med Menstrosan.se har startats där alla vår dam- och flickspelare kommer få en uppsättning av menstrosor som ingår i ordinarie träningskit. Detta innefattar även att bryta tabu kring mens och öka kunskapen om mens och idrott.
– Har haft nytt årsmöte och ska nu träffas för att diskutera frågan om mer kvinnor som elittränare. De har även ett ERASMUS projekt som jobbar med mer kvinnor i spontanidrotten. Deras verksamhetsplan för 2024-2026 har nu även publicerats.

Har ni några nya tankar/planer/idéer framåt?
I samarbete med Göteborgs Fotbollförbund och Fotbollslyftet använder vi EPOS till att föra fram kunskap och erfarenheter när det kommer till exempelvis utformning av tränar- och ledarutbildningar och att medvetandegöra strukturer. Vi är i fler och fler forum en påtryckande organisation men med transparens och ödmjukhet om var vi önskar vara men att vi inte alls är där än.

Hur är känslan att det går med uppdraget?
Vi upplever det som att frågan blivit mer och mer diskuterad internt och att någon form av bromskloss lyfts bort. Får stort medhåll från samarbetspartners som kan ge påtryckning för oss att arbeta aktivt och övergripande i hela verksamheten.

Skriv en kommentar