Karin Torneklint föreläste hos Svenska Tennisförbundet Syd

Den 6-7 maj 2023 samlade Svenska Tennisförbundet Syd ihop ett gäng kvinnliga tränare och ledare under temat – Tennis som yrke. Detta för att inspirera fler att fortsätta längre med att arbeta professionellt som tennistränare/ledare. Det var spännande möte där Maria Strandlund Tomsvik bla. berättade om sin resa som tränare, förbundskapten och idag expertkommentator. Karin Torneklint, generalsekreterare EPOS, deltog också under hela träffen för att inspirera och bli inspirerad för vårt framtida arbete.

Karin pratade bland annat om sig själv och sin resa som tränare, vad hon har sett för utmaningar som kvinna och vad som har varit fördelar med att vara kvinna. Karin berättade också vad hon skulle ge sig själv för råd som 20-åring med den vetskap/kunskap hon har idag. Karin lyfte också hur det ser ut i Sverige med kvinnliga tränare jämfört med för 50 år sedan och kom in på ämnet om hur vi hoppas att det ser ut i framtiden.  

Många och inspirerande diskussioner genomfördes där frågor om bemötande, förtroende och ifrågasättande om deras kompetens var det som ofta mötte deltagarna i sin vardag. Vi landade även i att liknande möten är viktiga för framtiden och att även de ute i klubbarna som är klubbchefer och chefstränare förstår att vi bemöts olika utifrån kön och ålder.

Skriv en kommentar