Långsiktig vision på och utanför isen

Fler kvinnor som tittar, börjar spela och blir ledare och chefer inom – det är några av de mål som Djurgården Hockey satt upp och jobbat mot.

– Det ska vara en självklarhet att såväl kvinnor som män ska få möjligheter att uppnå sina drömmars mål, säger KG Stoppel, marknads- och tillväxtansvarig på Djurgården Hockey.

Djurgården Hockey har satt upp ett mål att andelen kvinnor som tittar på, spelar i och jobbar inom klubben ska vara 35–40 procent inom tio år.

– Det kan tyckas vara en lång tidsperiod för att uppnå dessa mål, men vi behöver ta i beräkningarna att det skilde nästan 100 år mellan den första herr- och dammatchen i föreningen och att det skilde 60 från det att det första SM-guldet delades ut på herrsidan kontra damsidan i svensk hockey, säger Djurgården Hockeys KG Stoppel.

– Därför välkomnar vi Sundströms Safetys initiativ till att stötta kvinnligt ledarskap och det ger oss extra fart och kraft att nå våra visioner och mål. Det ska bli väldigt roligt att arbeta med såväl Djurgården Fotboll som andra klubbar, förbund och idrotter för en mer jämställd idrott.

Djurgården hockey har sedan frågan kom om att delta i satsningen startat en arbetsgrupp. Johanna Helgesson och Sandra Jansson, som sedan tidigare arbetar på kontoret, kommer att få ytterligare möjligheter till kompetens- och ledarskapsutveckling och inom sporten får Josefine Jakobsen möjlighet till mentorskap och ledarskapsutbildning. Dessutom kommer klubben att utse en flicktränare inom verksamheten som kommer att få samma möjligheter

– För Djurgården Hockey är arbetet med en jämställdare hockey inte bara en kortsiktigt satsning utan framför allt en långsiktig vision kopplad till vår värdegrund. För att nå en mer jämställd sport, säger Stoppel.

DJURGÅRDEN HOCKEYS MÅL OCH VISION
• Få en större andel kvinnor att titta på och konsumera ishockey
• Få en större andel tjejer att börja spela ishockey
• Få en jämnare fördelning män/kvinnor när det kommer till anställda kring affären ishockey
• Få fler kvinnliga ledare och chefer inom ishockeyn