Målet är att få in fler kvinnliga ledare i vår verksamhet

Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang Malmö Redhawks, berättar:

– Vårt långsiktiga mål inom Redhawks är att på sikt få in en kvinnliga elittränare i vår verksamhet (junior, herr eller dam-verksamhet) och att få vår tjejverksamhet att växa. Just nu har vi en kvinnlig sportchef på vårt damlag. I vår ungdomsverksamhet har vi tappat några kvinnliga tränare under säsongen, men just nu har vi 4 stycken som vi anser har ett driv som vi vill kunna ge förutsättningar att utveckla sina tränarkunskaper. Vi är just nu 106 tjejer i vår ungdomsverksamhet och vi har just nu 4 lag i seriespel vilket är första säsongen vi har det. Vi har även anställd en kvinna som är sportchef för våra yngre lag (skridskoskola upp till U13)

Carl fortsätter:
– Sen vi gick med i EPOS har vi investerat i utrustning i form av hjälmar och skridskor som tjejer ska kunna låna för att det ska vara lättare att börja spela. Vi har haft några träffar med våra nuvarande kvinnliga tränare för att informera dem om EPOS och om vilka möjligheter och stöttning de har ifrån klubben. Vi har även skickat iväg 2 av våra ledare på vidareutbildning (BU-1) för att de ska kunna utvecklas som tränare. Innan säsongen anställde vi en kvinnlig sportchef för våra yngre lag (skridskoskola upp till U13).

– Vårt mål är att få in fler kvinnliga ledare i vår verksamhet. Vi har en plan att bygga upp ett mentorsprogram där spelare ifrån damlaget ska hjälpa till vid träningar för våra yngre lag för att bygga upp erfarenhet och ett intresse. Vi har inte satt hur exakt detta program ska vara format.  

Skriv en kommentar