Målet är att få en kvinnlig tränare in i elitverksamhet

Vi har ställt tre frågor till Carl Söderling, Ansvarig Samhällsengagemang Malmö Redhawks, kring hur deras satsning går och vad man har för mål i framtiden.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund under året?

Under året har vi expanderat vår arbetsgrupp där vi nu har inkluderat Calle Wendt som är sportchef för damlaget. Vi har stabiliserat vår flickverksamhet där vi nu har 5 lag i seriespel och vi ligger mellan 80 – 90 tjejer i ungdomsverksamhet. När det kommer till ledare har vi tappat några under året av olika anledningar, men under hösten har vi jobbat med att rekrytera internt för att våra egna spelare erfarenhet och väcka deras intresse. Vi har en damspelare som blivit Ass. tränare för vårt pojklag på U14 och en damspelare som blivit skills coach för våra ungdomslag. Sen har vi 4 ungdomsspelare som hjälper till vid vår skridskoskola för att väcka deras intresse för ledarskap. Vi har startat processen att starta upp LIU-verksamhet för vår tjejverksamhet för säsong 24/25 och att vi ska starta ett juniorlag för tjejer. Gör det lättare att kunna behålla våra kvinnliga spelare.   

Vad har ni för mål och hur långt har ni nått i detta mål?

Vi har två mål i klubben just nu när vi jobbar med EPOS

  • Vi hade som mål att utveckla vår tjejverksamhet vilket vi har lyckats med. Även om vi har tappat några i antal under året så har vi stabiliserat verksamheten där vi nu har 5 lag i seriespel jämfört med att vi knappt hade ett lag i seriespel för några år sedan.
  • Sen har vi som ett långsiktigt mål att få en kvinnlig tränare i vår elitverksamhet och där har vi en bit kvar, vi jobbar långsiktigt nu med våra egna spelare för att utveckla dem så att de i framtiden om de väljer att sluta som spelare så kan de gå över som tränare och jobba sig uppåt.  

Vad är er plan och ert mål för 2024 och vad krävs för att ni ska nå dit?

Målet för säsong 24/25 är att få igång vårt juniorlag och LIU-verksamhet. Sen har vi som mål att jobba vidare med de ledare vi fått in och hjälpa till att utveckla dem.

Det krävs att vi inom organisationen lägger upp en plan på hur vi ska bedriva en bra och utvecklande LIU-verksamhet. Att vi satsar på att det blir bra för då kan vi locka hit fler spelare samt behålla fler.

Vi måste fortsätta jobba med våra nuvarande ledare och hitta möjligheter för dem att utvecklas och även lokalisera vilka som kan vara intresserade.

Skriv en kommentar