Malmö Redhawks planerar för att bygga upp ett mentorprogram

Nedan kan du läsa Malmö Redhawks rapport från första kvartalet av 2023.

Vad har ni gjort i er klubb sen senaste rapporten?

Redhawks har gjort en analys av sitt nuläge där de har kommit fram till att de har lyckats bygga upp en stabil tjejverksamhet med runt 90–100 tjejer. Klubben har 3 rena tjejlag i seriespel för första gången och kommer att utöka tills nästa säsong. Dock kom klubben fram till att de måste bli bättre på att rekrytera kvinnliga tränare till sin förening. Just nu har de 2 kvinnlig tränare som de anser har ett driv; Sofia Andersson och Malin Ohlsson men de vill bli fler.

Klubbrepresentanterna Carl Söderling och Sofia Andersson hade möte med Karin Torneklint gällande nuläget och om hur man kan arbeta med sin rekryteringsprocess. De kom fram till klubben ska bygga upp ett mentorsprogram där deras egna kvinnliga spelare i damlaget och i de äldre ungdomslagen ska få testa på att få vara ledare i de yngre grupperna och därigenom väcka ett intresse för att på sikt få in fler kvinnliga ledare i klubben.    

Har ni några nya planer framåt?

Planen är att bygga upp mentorsprogrammet till hösten när säsongen 23/24 drar igång. Klubben kommer boka in möte med Calle Wendt som är sportchef för damlaget för att kunna synka programmet.

Klubben kommer även inventera för att se om det finns material de behöver köpa in till tjejverksamheten.

Hur är klubbens känsla att det går med uppdraget?

Klubbens känsla är tvådelad; de är oerhört stolta över att ha kunnat bygga upp en stabil och fungerande tjejverksamheten på så kort tid. Där känner klubben att de gör rätt saker och att arbetet går framåt. Dock känner klubben en viss frustration över att inte kunnat ha en kontinuitet med sina kvinnliga tränare. Klubben har haft problem med att få in kvinnliga tränare och de få som de har fått in har av olika anledningar valt att sluta. 

Skriv en kommentar