Malmö Redhawks tittar på möjligheter att starta upp ett LIU

Nedan kan du läsa Malmö Redhawks rapport som beskriver arbetet mellan April – September 2023.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?

Redhawks har utökat sin arbetsgrupp med att inkludera klubbens nya sportchef för damlaget, Calle Wendt, i arbetet. Nu består gruppen av:

Carl Söderling – Ansvarig för klubben samhällsengagemang
Sofia Andersson – Barn – och ungdomssamordnare
Calle Wendt – Sportchef Damlaget  

Under sommaren hade arbetsgruppen ett möte för att dels gör en analys av nuläget inför säsongen 23/24. Tjejverksamhet är fortfarande stabil med 70 tjejer som är i lag och vi tror att siffran kommer öka när vi öppnar upp anmälningar till våra skridskoskolor. Vi kommer ha 4 lag i seriespel.

När det kommer till kvinnliga tränare så är vi fortfarande få. Vi hade två; Malin Ohlsson och Sofia Andersson som båda var tränare i tjejverksamheten. Ni har Malin valt att flytta till USA för att studera och vi står nu med en kvinnlig tränare i vår verksamhet.

Under mötet diskuterade vi även om hur vi ska arbeta framåt för säsongen 23/24 för att kunna utveckla både vår tjejverksamhet och hur vi ska kunna få in fler kvinnliga tränare i klubben.

Har ni några nya planer framåt?

Calle Wendt har tagit ansvar för att kolla med Malmö Stad med att potentiellt bygga upp ett LIU och starta ett juniorlag för tjejer. Vi har som mål att ha detta på plats för säsongen 24/25.

Vi ska starta upp en intern utbildning för våra egna kvinnliga spelare som är intresserade av att testa på att vara ledare. Här behöver vi sätta detaljerna som i augusti/september. Mentorsprogrammet ska även startas där damspelare kommer ut till våra ungdomslag för att vara med på deras träningar.

Hur är klubbens känsla att det går med uppdraget?

Det är väldigt positivt att vi har fått in Calle Wendt som blir en extra resurs för att vi ska komma framåt. Vi tar kliv åt rätt håll med tjejverksamheten och att vi nu har en plan för att starta ett LIU och juniorlag är ett ännu ett bevis på detta. När det kommer till ledarsidan så försöker vi vara positiva där vi nu känner att vi i alla fall har en plan på hur vi ska jobba, dock har vi förståelse för att det kommer ta tid.

Skriv en kommentar