Pia Sundhage på besök hos Djurgårdens IF

Nedan kan du läsa Djurgårdens IFs rapport som beskriver arbetet mellan September – November 2023.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?

 • Under perioden augusti till oktober har vi genomfört de sista 3 av årets 5 planerade aktiviteter
 • Vi har arbetat vidare med att försöka bredda nätverket och närmat oss Spånga, Lidingö och Värtan för att välkomna fler kvinnliga ledare och bredda nätverket. Därtill har vi säkerställt att kvinnliga ledare i vårt Skol IF alltid är inbjudna och att Stockholms Fotbollförbund får våra inbjudningar till samtliga aktiviteter
 • Vi har haft uppskattade tillfällen där vi vid det senaste tillfället, en inspirationsföreläsning med Pia Sundhage, var över 20 deltagare, medan vi på träffen med padel och studieresan till IFK Norrköping (inklusive dammatch i OBOS Damallsvenskan) endast var fem deltagare vid varje tillfälle.
 • Vi är fortsatt i en uppstart, och fortsätter arbeta för att bredda nätverket till 2024.
 • Vi har fortsatt som mål att välkomna våra äldre flickspelare till samtliga aktiviteter och kommer anpassa tillfällena så att de kan vara med.

Har ni några nya tankar/planer/idéer framåt?

 • I kommande period kommer Ankie Kajström att introduceras till arbetet för att kunna sätta ytterligare fokus på rektyering och pr för våra träffar inom EPOS.
 • Utifrån utvärderingar så har vi sett att den mest uppskattade formen är kortare, tillgängliga inspirationsföreläsningar på olika teman, som följs upp av diskussioner och mingel.
 • Datumen för kommande träffar är inte helt spikade, vi kommer börja från januari, men följande sju ämnen är planerade:
  1. Föreläsning 1 – Tränarlyftet
  2. Föreläsning 2
  3. Praktiskt pass: Match herr – Vintermatchen
  4. Praktiskt pass – matchcoachning
  5. Föreläsning 3 – Aktivitet –
  6. Föreläsning 4
  7. Samkväm – Föreläsning

Hur är din känsla att det går med uppdraget?

 • Vi kämpar fortfarande med rekytering till nätverket, men har i alla fall flyttat fram positionerna vad gäller idé på tema och innehåll, samt gjort en utvärdering på föregående års innehåll och träffar. Nu är vi ett år klokare.
 • Fortsatt så förstår vi att vi nästan behöver ringa upp varje potentiell deltagare, men märker ändå att vi får viss effekt/spridning med de som deltar i träffarna. Vi har bra plattformer att nå ut till många, och från årskiftet har vi ännu bättre hjälpmedel, med en ny communitykanal på WhatsApp och en ny digital plattform med vår hemsida och lagsidor.
 • Fortsatt ser vi idrottsstudenter och de äldsta ungdomsspelarna som potentiella deltagare, där behöver vi göra mer. Dessa kategorier av kvinnliga tränare eller potentiellt kvinnliga tränare har tagit eller närmar sig ett val att vara i fotbollen i en annan roll än som spelare.

Skriv en kommentar