Skidförbundet ser över kulturella delar i organisationen

Vi ställde tre frågor till Skidförbundets Karin Ersson, Nationell Chef, kring hur deras satsning går.

Vad har ni gjort i ert förbund sen senaste rapporten?

– Sedan sist så har vår enda kvinnliga A-lagstränare, Ingrid Wikman, tyvärr sagt upp sig pga. sin familjesituation samt boende i Norge. I vallateamet så har en tjej varit ordinarie vallare detta år – Evelina Settlin. Vi har även har även haft med representant från kvinnliga nätverket på ett möte med längds ledningsgrupp i februari. Vi gick igenom åtgärdslistan de tog fram förra våren och vi konstaterade att flera saker har ändrats till positivt, men mycket av det vi behöver jobba med är kulturella saker i vår organisation som tar så väldigt lång tid. Vi har kommit fram till att vi ska hitta sätt att hela tiden ha frågan levande. Vi kommer att försöka hitta ett sätt att lyfta frågan på vår kick-off i slutet av maj. Där kommer alla anställda och aktiva vara med.

Har ni några nya planer framåt?

– Planerar för våran kick off just nu som sker i slutet av maj. Målet är att hitta ett sätt att lyfta könslig jämställdhet tillsammans med ett block av ledarskap som planeras. Vi har fått inbjudan från SOK om en vintervariant av projekt Q. Vi har flera kvinnliga tränare som skulle passa för det projektet, men vi behöver prioritera namn till SOK.

Hur är din känsla att det går med er satsning?

– Ibland känns det trögt, t.ex när bakslaget med Ingrid Vikman kom. Dock är det fortsatt 2 kvinnor av 4 tränare på utvecklings-landslagsnivå och skidgymnasierna är relativt jämställda. Som jag skriver ovan är det kulturella saker i vår organisation som vi måste jobba med och hålla levande. Dock är dessa delar svår att se siffror på. Men vårt kvinnliga nätverk är en blåslampa för oss och ser till att vi inte släpper frågan.

Skriv en kommentar