Malmö Redhawks har femdubblat antal flickspelare

Malmö Redhawks arbetar för en långsiktig satsning där de önskar få in ännu fler tjejer som spelar ishockey under en längre tid och därefter förhoppningsvis blir framtida ledare. Arbetet går framåt. Sedan 2018 har antalet spelare ökat från 17 till att under säsongen 21–22 vara 96 tjejer i ungdomsverksamheten.

Sofia Andersson i Malmö Redhawks började 2018 med att arbete med tjejverksamheten där huvudmålet var att få fler tjejer att börja spela ishockey, att få verksamheten att växa. Med hjälp av stöd genom EPOS har klubben kunnat köpa in utrustning i form av hjälmar och skridskor som lånats ut. En annan viktig del till ökningen är klubbens aktiva jobb med olika events och sociala medier för att promota tjejverksamheten.

Det enträgna arbetet har gett resultat.

Säsong 18–19: 17 registrerade spelare.
Säsong 20–21: 46 registrerade spelare.
Säsong 21–22: 96 registrerade spelare.

Den gångna säsongen var också den första då föreningen hade ett tjejlag i seriespel och till hösten utökas det med ytterligare två lag.

Dessutom har antalet ledare ökat från en till sex. Bland annat är Elinor Rydell nu coach för damlaget elit. Klubben arbetar dessutom på att bjuda in Jessica Cambell, historisk som första kvinnliga tränare för ett manligt landslag (Tyskland) och första kvinnliga coach i NHL, för att berätta om sina erfarenheter och upplevelser.

Fakta:

Har i nuläget kvinnliga tränare enligt följande:

Sofia Andersson: ansvarig för ungdomssektionen & huvudtränare för Tjejer Äldre & Mellan.
Michaela Thunström: assisterande tränare Tjejer Mellan.
Nina Arkliden: ledare Tjejer Äldre.
Charlotte Winhagen: assisterande tränare U10 (Team 13)
Olivia Stööd: assisterande tränare skridskoskolan.
Ellinor Rydell: huvudtränare Damlaget

Inför säsongen 22-23 kommer Redhawks starta upp ett nätverk för dessa tränare för att stötta dem i sin utveckling som ledare och tränare.  

Skriv en kommentar