Digital föreläsning med bland andra Caroline Muzito-Bagenda – assisterande baskettränare på elitnivå för herrar.

RF-SISU Västra Götaland och RF-SISU Småland bjuder in till en digital föreläsning med bland andra Caroline Muzito-Bagenda – assisterande baskettränare på elitnivå för herrar.

Under kvällen kommer vi få lyssna till Caroline och Daniel Muzito-Bagenda om deras erfarenheter från sina uppväxter. En föreläsning om hur vi kan utmana vithersnormen och förebygga rasism i föreningsidrotten.

Caroline är idag assisterande baskettränare på elitnivå för herrar men började först med basket när hon var 15 år gammal. Efter att ha spelat på elitnivå och tränat diverse ungdomslag och ungdomslandslag blev hon erbjuden en tjänst som assisterande tränare för UMEÅ BSKT 2016 och har sedan dess gjort succé som den enda kvinnliga tränaren på herrsidan. Caroline blev även historisk inom svensk herrbasket 2018 då hon som första kvinna stod som huvudtränare under en herrmatch.

För hennes del har det i första hand inte varit hennes hudfärg som gjort att hon sticker ut eller syns i mängden, utan det som har påverkat mest är att hon är kvinna.

På länken nedan har ni en filmad intervju med Caroline där hon bland annat uttalar sitt mål om att bli huvudtränare för ett herrlag i högsta divisionen.

Länk: https://luleabasket.com/nyheter/caroline-muzito-bagenda-coach-och-sjukskoterska/

Datum för föreläsning: 15 november 18:00-19:45

Sista anmälningsdag: 8 november. Anmäl dig till föreläsningen: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1626195

Skriv en kommentar