Ett bra bidrag till idrottssverige med serien ”Elittränare reflekterar”

Nedan kan du läsa RF-SISU Västra Götalands rapport som beskriver arbetet mellan September – November 2023.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?

  • Haft ytterligare en aktivitet där idrottsnutritionsforskare Anna Melin besökt oss. 20 anmälda men tyvärr många avhopp så blev betydligt färre (tror 13). Dock några nya kvinnliga elittränare/potentiella elittränare. Vi spelade in film med dessa. 
  • Har satt ihop filmmaterialet från jämställdhets-träffen och inväntar slutklippningen. 
  • Har varit tillsammans med Karin Torneklint och träffat vår egen styrelse. Viktigt möte som förhoppningsvis gav effekt. 
  • Har planerat verksamhet för 2024 i vår jämställdhetsgrupp. Inom Elittränarprojektet blir nedan aktiviteter. Inom annan verksamhet kommer vi bland annat att skapa 4 filmer med goda föreningsexempel i distriktet utifrån jämställdhet. Kanske kan EPOS bli en del av det också. 

Har ni några nya tankar/planer/idéer framåt?

Vi planerar att genomföra två aktiviteter under vårterminen nästa år (första bokad 27/2) och sen låter vi vårt ”nätverk” eller lista på kvinnliga elittränare integreras in i annan verksamhet hos vår elitidrottsavdelning. Det blir sista filmerna vi gör under våren och sen lägger vi 100% fokus på att nå ut med filmerna under hösten i stället. Vi är nu uppe i 19 färdigställda filmer och ytterligare 6 filmer är under produktion. Med två ytterligare tillfällen når vi ca 30 filmer. Ett bra bidrag till idrottssverige med serien ”Elittränare reflekterar”. Nu ska vi fortsätta se till att idrottssverige förstår vikten av att använda filmerna. 

Hur är din känsla att det går med uppdraget?

Aktiviteterna är bra, produkten med filmerna når inte ut i tillräcklig utsträckning ännu. Grundtanken är bra och har potential att göra skillnad. Vi måste bli bättre på att ”kampanja” detta för att få större effekt.  

Skriv en kommentar