Vill följa de spelare som gått in som tränare i lagen och stötta

Nedan kan du läsa Malmö Redhawks rapport som beskriver arbetet mellan September – November 2023.


Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?

Under hösten har Redhawks fortsatt att bygga vidare på sin tjejverksamhet. Man har satt i gång processen att starta upp en LIU-verksamhet för tjejverksamheten och även ett juniorlag inför nästa säsong. Där har vi fått positiva besked. Vi har just nu 5 lag i seriespel, och vår tjejskridskoskola har börjat. Vi ligger runt 80 tjejer i verksamheten för tillfället. När det kommer till tränare har vi satsat på att ge några av våra nuvarande spelare chansen att utvecklas.

  • Vi har 4 tjejer från ett av våra ungdomslag som är med som hjälptränare vid skridskoskolan
  • Vi har en av våra damspelare som har gått in som Ass. tränare på Team 10 (U14).
  • Vi har en damspelare som är skills coach i ungdomsverksamheten, som leder ett antal pass i veckan för blandade åldrar.

Har ni några nya tankar/planer/idéer framåt?

Vi vill följa de spelare som nu gått in som tränare i våra olika lag för att stötta upp dem. Vi vill försöka promota vår skridskoskola lite extra då vi har tappat några jämfört med tidigare.

Hur är din känsla att det går med uppdraget?

Det är en positiv känsla vi har. Dels att arbetet med utveckling av tjejverksamheten går framåt, även att vi nu har gett våra kvinnliga spelare både i damlaget och ungdomsverksamheten chansen att kunna utveckla sitt ledarskap. Det gäller för oss som klubb att ta tillvara på dem och ge dem möjligheter att utvecklas.   

Skriv en kommentar